Våra verksamheter

Christinasalen

Christinasalen konferens och teater står redo för möten och nöjen mitt i centrala Piteå. Lokalen, med 464 fasta platser, är tillgänglig året runt och vi har personal med mångårig erfarenhet inom ljud, scen och olika arrangemang. 

Hör av er till oss så berättar vi mer!
bokning@christinasalen.se

Piteå Vandrarhem

Piteå Vandrarhem ligger i en byggnad som tidigare var Piteås första sjukhus. Vandrarhemmet, med 12 rum, är beläget i den vackra Badhusparken bredvid kanalen och det är gångavstånd till Piteå centrum. WiFi och parkering (begränsat antal platser) ingår för alla våra gäster. På plats finns även Hyrköket - en perfekt lokal för fest och matlagningskurser!

Läs mer och boka rum.

Regnbågsteatern

Regnbågsteatern bildades av Piteå Folketshus 1983. Vårt främsta fokus ligger på att skapa en trygg och tillåtande miljö där alla känner att de passar in, får ta plats och vågar uttrycka sig. Vi går igenom teaters grunder och jobbar med bl. a. Improvisation, röst, text, scenisk och fysisk gestaltning samt en hel del lekar och samarbetsövningar.

Besök vår facebooksida.

Café Zenith

Elevfiket på Strömbackaskolan som Folketshus driver sedan 2012. Försov du dig och missade frukosten eller vill du fira att provet i engelskan gick bra? Café Zenit ligger centralt i hus Tor och erbjuder ett brett sortiment av allt från färdiga varma och kalla smörgåsar, sallader, yoghurt, färsk frukt och mycket mer.
Välkommen in!

Besök vår facebooksida.

Piteå Folketshusförening är en ideell förening som arrangerar mötesplatser och evenemang i Piteå. 

  • Regnbågsteatern är vår egen barn- och ungdomsteater.

  • Dagbio med filmer som ligger just utanför main-stream-fåran

  • Danser med de mest aktuella dansbanden i landet

  • Teaterföreställningar för barn och unga tillsammans med professionella teatrar från hela landet

  • Sommarevenemang i Badhusparken

  • Utställningar

Sedan 2006 driver vi  Piteå Vandrarhem i Badhusparken, från 2012-2023 elevfiket Café Zenith i Strömbacka gymnasieskola och från 2022 bokningar och beställningar på Christinakultur på uppdrag av Kultur Park Fritid.

Piteå Folketshusförening bildades 1980 i samband med att Piteå Folketshus byggdes i det som nu är Christinakultur, Piteå Stadsbiblioteket och delar av Christinaskolan.

Verksamhetschef                            Ordförande

Ola Edeblom                                       Maria Holmqvist-Ek
 070-3228744                                    070-6021886
 kontakt@pitefolketshus.se        maria.hek@outloook.com